Beamup Visuals om content marketing - Brainstorm på en endeløs hovedvej om videoproduktion

Sådan skaber du en videoproduktion, din målgruppe gider se!

Hvem har sagt, at videoproduktion skulle være en dyr og kompliceret affære? Tjah ihvertfald ikke mig!”

Ideen bag en videoproduktion skal være enkel og med lethed samle alt det, du og din virksomhed står for! Det har været mit mantra, siden jeg startede Beamup Visuals for mere end 20 år siden.

Hvad er vigtigt at have med i overvejelserne, når vi taler om videoproduktion og den rette kurs for netop dit brand? Her får du fem vigtige tips, som jeg håber kan inspirere dig og dine kollegaer.

Enkelhed gør det let at huske!

“Enkelhed er den ultimative sofistikation.” det samme gælder for dit reklamebudskab. Gør det simpelt, men sjovt og sofistikeret, og folk vil ikke blot huske dit budskab; de vil måske endda opleve en følelse af tilknytning til det.

Komplekse budskaber er sværere at huske og forstå for din målgruppe. En simpel idé, der let kan genkaldes, har større chancer for at blive delt og tale til en bredere målgruppe.

Videoproduktion og tydelig brandidentitet

“Vi er her for at sætte et aftryk i universet. Ellers, hvorfor være her?” et tydeligt og konsekvent brand er ikke bare et logo eller en farvepalette. Det er en følelse, en oplevelse, en forståelse af, hvad du repræsenterer.

En enkel og fokuseret videoproduktion hjælper med at etablere eller bekræfte din virksomheds brandidentitet. Det giver din målgruppe en klar forståelse af, hvad din virksomhed står for.

Det er at gå mod strømmen og tænke anderledes. Det er dét, der får folk til at stå i kø udenfor din forretning.

Tid er penge

Det er ok at sige “nej tak”. Når vi skaber en historie, vælger jeg bevidst at fjerne alt overflødigt indhold. Hver sekund i en færdig videoproduktion koster. Brug den tid på at vise, hvad der virkelig betyder noget. Maksimer effekten af hvert øjeblik.

Tag for eksempel tid og varighed, man køber til sin reklamefilm. Det er rasende dyrt, især hvis vi taler tv-reklame eller en reklame placeret på et populært online medie, hvor der er mange brugere. At kunne formidle dit budskab hurtigt og effektivt er derfor økonomisk fordelagtigt for dig.

Større viral potentiale

Mange gange ved folk ikke, hvad de vil have, indtil du viser det til dem. Gør derfor din reklame så fængslende og måske banebrydende, at folk ikke blot vil dele den. De vil tale om den, diskutere den og måske i sidste ende tage ejerskab af den.

Enkle, fængende reklamer har meget større potentiale for at blive delt på sociale medier, hvilket yderligere øger rækkevidden og effektiviteten. Se blot denne reklamefilm for Apple iPhone 1 HALLO

Fokus på det væsentlige

Det har altid handlet om at fokusere på få elementer og så at gøre dem rigtig godt. I stedet for at prøve at være alt for alle, vælg en enkel, men stærk, vision og eksekver den med stil. Det er ikke det, du tilføjer din historie og videoproduktion, men det du tager væk, der tæller.

Når du begrænser din reklame til en enkel idé eller budskab, tvinger det dig til at fokusere på det mest væsentlige aspekt af din virksomhed eller produkt, som du ønsker at fremhæve.

Så uanset hvad din virksomhed arbejder med, er denne filosofi en god tommelfingerregel at følge for at sikre, at dit indhold er så effektivt som muligt. Når det kommer til reklame, er målet ikke blot at informere, men at inspirere og ændre den måde, din målgruppe oplever dit brand.